REGNBÅGSBRON

images_141793728  

 

Regnbågsbron.

(okänd författare)

 

Det finns en bro som förbinder himlen och jorden, den kallas för Regnbågsbron pga. dess många färger. Alldeles bredvid Regnbågsbron ligger ett land med vattendrag, kullar och dalar med mjukt och friskt gräs.

När ett älskat husdjur dör, kommer det till denna plats. Där finns alltid mat och vatten och varmt, skönt vårväder. Gamla och svaga djur blir unga igen, de som blivit skadade blir hela och de leker med varandra hela dagarna.

Ändå är det något som saknas…

De är inte tillsammans med den speciella person som älskade dem på Jorden. Men en dag kommer tillfället då de plötsligt slutar upp med leken och tittar upp. Med sniffande nos, blicken skärpt och spetsade öron lösgör sig någon från gruppen.

Du har blivit upptäckt – och när du och din speciella vän möts, samsas ni i en glädjefylld omfamning som varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, och dina händer smeker det älskade huvudet, och än en gång kan du blicka in i de själfulla ögonen på ditt trogna husdjur, som sedan länge saknats i ditt liv – men aldrig i ditt hjärta.

Sedan går ni över Regnbågsbron tillsammans – för att aldrig skiljas mer!

 

.

Words of memory.  

TILL MINNE

Till minne av underbara hundar som vandrat över regnbågsbron, men som för alltid stämplat in sina tassavtryck och lämnat ett stort tomrum efter sig.

- - - - - - - - - -

 

Qigous Kassiopeija "Peia" 20090823-20210811

Ännu en av våra underbara hundar har tagit steget över bron pga. sjukdom. Det fattades endast några veckor till hennes 12-årsdag när hon hastigt blev sämre och lämnade ägarna Tina och Nils samt hundkompisen Smilla i sorg och saknad. Även vi här på kenneln sörjer lilla Peia, hon var den vackraste valpen i kullen och deltog i flera utställningar med gott resultat. Så vila i frid Peia, du är saknad.   

Peija o Smillan (2) 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Qigous Li Ming Shen "Pysen" 20120604-20210610

Pysen gick över regnbågsbron den 10 juni 2021, strax efter han fyllt 9 år, sörjd och saknad av mattarna Annika och Linnéa i första hand, men även av oss här i kenneln. Han hade en tid lidit av njursvikt och den där dagen orkade de inte längre utan han gick vidare. Men han har haft ett gott och älskat liv hos sina mattar, och vi minns honom som den största clown som fötts här i kenneln. Så vila i frid lille Pysen, du är saknad.   

Pysen nyklippt inför hämtning

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Qigous Seeker of Whispering Winds "Dajm" 20140914-20210531

Dajm gick över regnbågsbron den 31 maj 2021, otroligt sörjd och saknad av oss alla, i synnerhets hans för-alltid-hem dit han flyttade 2015 när han var c:a ett år gammal. Jag hade från början lämnat honom på halvfoder, men den ägaren kunde inte behålla honom, så han kom tillbaks hit till kenneln. Men då jag hade flera andra valpar kvar från en senare kull så fungerade det inte här heller, utan han såldes till en underbar familj i norrland som gav honom världens bästa hem, och han blommade verkligen upp där. Tyvärr gick han bort i förtid under dramatiska förhållanden - på kvällen ena dagen var han helt ok, och på fm dagen efter fick de åka akut till djursjukhus där han dessvärre inte gick att rädda. Man befarar någon form av förgiftning eftersom det var så snabbt förlopp.
Kära älskade Dajm - du är så saknad - Vila i frid på andra sidan bron. 

Dajm fb maj 2020 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Qigous Supernova "Nova" 20090823-20201202

Nova som alltid varit en mjuk och glad hund har nu lämnat oss. Hon drabbades av juvertumör som inte kunde opereras pga ett åldersrelaterat hjärtfel. Hon medicinerades under nästan ett års tid innan hon till sist började få ont av den. Då ansåg vi att det var dags att säga farväl till henne så att hon fick ett värdigt slut i stället för att sakta tackla av och må dåligt. Vi fick ändå ett sista år tillsammans efter diagnosen, vilket vi är väldigt tacksamma för. Nu har du förenats med mamma Tara och kompisen Penny på andra sidan bron, så du är inte ensam. Vila i frid. 

IMG_20200423_122831 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Gemdales Penny Lane "Penny" 20050222-20161101

Nu har även vår första, största och käraste hund gått över regnbågsbron. Hon skulle fyllt 12 år om några månader, men under sista halvåret så har hon haft allt större problem med artros, och nu blev det ohållbart då hon inte längre klarade att gå i trapporna till sonens lägenhet. Hon är djupt älskad och saknad men har fått återförenas med sin ungdoms kompis Tara på andra sidan bron. Vila i frid älskade Penny.   

 

Penny sommar 2005 YA penny stående

 

- - - - - - - - - - -

 

Lionheart Koka Kola "Tara" 20061010-20160422

Min älskade Tara - grunden jag byggt min kennel på, är borta. 

Efter en tid av sjukdom och svårigheter fick hon stilla somna in efter att ultraljud visade att det inte längre fanns någon behandling som kunde hjälpa henne. Hon är djupt saknad, såväl av mig som resten av flocken här hemma.

Tara kom hit som en virvelvind som rasade runt med oss alla genom åren, för att av sjukdom sista tiden bli mer lik en stilla bris. Ack så glad hon var den morgonen när jag tog fram kopplet och hon fick följa med mig, föga anande att det skulle bli hennes sista resa. Eller - nog tror jag ändå att hon kanske på sitt eget sätt visste....

Älskade lilla Tara, du förgyllde mitt liv på ett sätt jag aldrig trott kunde vara möjligt. Och även om resten av flocken är kvar här, så kan ingen av dem fylla din självklara plats här hemma, och framför allt i mitt hjärta. Sov i ro, min ängel. 

 

 

 Bild 086  Ngt nedklippt Tara höst 2011 

 -------------------------------------------------------------------------

 

Qigous Galaxie "Pi" 20090823-20111221

Lilla Pi,

föddes som den minsta i kennelns första kull, vägde bara 74 gram, men var ändå den med störst livskraft. Efter knappt en vecka i livet hade hon redan hämtat upp sin vikt till det dubbla, och fortsatte sedan ta för sig gentemot syskonen och blev med tiden den största av dem.

Hon var en stjärna här på vår jord, med ett sinnelag man sällan finner. Tillsammans med matte Nadine klättrade hon hela tiden uppåt i såväl lydnad, agility, spår och ja, allt som matte ville prova på i tävlingsväg ställde hon upp på och genomförde med glädje och framåtanda. Hon ställdes också ut med fin-fina resultat - så varför, frågar vi oss - skulle just du den där dagen bli påkörd av en framrusande bil och tas ifrån oss så fruktansvärt dramatiskt endast lite drygt två år gammal.   Lilla gumman - vi glömmer dig aldrig - tack för att vi fick äran att lära känna dig. Sov nu så gott i din stjärnhimmel, i din egen Galax.   

 

Godnatt Jord!   sasd_158675237

  --------------------------------------------------------------

Lionheart Kracker Jack "Dudley" 1999-2010

Dudley är far till vår första valpkull, och var en av de vackraste kineser jag någonsin träffat. Han hade inte bara sitt ståtliga utseende, han hade även "air" i sitt väsen som var helt outstanding. Vila i frid käre Dudley, även om vi inte lärde känna varandra sådär jättemycket, så har du ändå satt djupa kines-spår inombords hos oss, och dina barn har fått ärva mycket av dig.

 

gal_img_inline_ffc32c838a3c5f1a6a3331ba0844438f  

 

- - - - - - - - - -