Blogginlägg

Nu är även katt-sidor på plats i menyn!

2018-01-01 01:18

Äntligen har jag fått tid och annat att samverka så att jag hunnit lägga in lite nytt på hemsidan. Det allra nyaste är att jag återupptagit min kattuppfödning under namnet Tösa's, som varit vilande under några år efter att jag fick lägga ner katteriet pga flytt och andra förändringar kring milleniumskiftet.

Nu har jag en alldeles "färsk" kull av rasen Devon Rex, och dessa föddes strax före jul. Det är bara sååå underbart att ha kattungar igen, det var nästan 20 år sedan sist. Tyvärr så blev det lite komplikationer för några efterbörder vägrade komma som de skulle, så stackars Tess drabbades av livmoderinflammation. Och därefter var det en av ungarna (minsta i kullen) som inte riktigt orkade med utan avled efter knappt en vecka. Men fyrklövern som nu är kvar växer och frodas, så vi får hoppas att det inte inträffar något mer tråkigt. Mamma Tess mår i alla fall jättebra nu, och äter som en häst..... 

 DSC00025 

.


De första killarna nu flyttat till nya hem.

2015-06-23 19:47 | 0 kommentarer

Nu har Sören och Börje flyttat till sina nya hem. Sören flyttade redan helgen före midsommar till familjen Olegren i Åmål, men som vanligt har jag haft fullt upp så att skriva här har inte blivit av. Familjen Olegren har hört av sig flera gånger och meddelat att allt är så bra och att de trivs så fint med Sören som nu fått nya namnet Charlie.

Idag flyttade också Börje till sitt nya hem hos familjen Djerf i Lidköping. De har verkligen längtat lite extra efter sin kille, för de hade en resa inbokad sedan tidigare och alla tyckte då att det var bäst att Börje stannade här till dess att de kom hem. Så vid 16-tiden landade de och efter bara någon timma så kom de - och gissa om Börje blev glad att se dem. Tycker det är så roligt när man märker att valparna "väljer" sin familj och att de minns även om det gått ett tag.

Vill nu önska båda dessa härliga killar ett stort lycka till i era nya hem, och må ni sprida glädje till era nya familjer.

 

Bild 024  Bild 013 

 

.


Dajm är tillbaks här....

2015-06-06 21:37 | 0 kommentarer

Tyvärr så ville det sig inte mellan Rebeccas hund Heike och Dajm, så nu har han flyttat tillbaks hit. Trots att vi träffades flera gånger i förväg och att allt verkade helt OK, så blev det alltså lite "platt fall" när Rebecca väl tog hem Dajm. Han blev aldrig riktigt insläppt i hushållet av Heike så han tappade lite av sin livsglädje, och i stället för att tvinga fram något så tyckte Rebecca (klokt nog) att det är bättre han får komma hem innan flocken glömt honom - och hur gärna hon själv än vill ha honom, så måste det ju funka i vardagen med alla i hushållet.

Nå nu har jag också tänkt till, och Dajm är ju bara sååå snygg och har ett fantastiskt temperament, så jag kommer i stället att sätta ut honom på ett halvfoder. Man vill ju gärna ha möjligheten att använda de egenskaperna i fortsatt avelsarbete.

 

Bild 095

 Dajm, glad över att vara hemma igen måntro....

.


Chip, vacc samt veterinärbesiktning.

2015-05-29 20:22 | 0 kommentarer

Kors i taket så fort tiden gått!

Känns som igår jag skrev att valparna blivit en vecka gamla.... nu är de helt plötsligt 9 veckor och idag har vi varit hos veterinären och fått sprutor både på längden och tvären och tittats på högt och lågt. Men alla var alldeles så perfekta som en nio-veckors valp ska vara, och alla fick "utan anmärkning" på alla punkter. Veterinären skrev dessutom in att hon tyckte det var trevliga valpar, jätteroligt att få det tillägget.

Nu har vi också satt ut annons, så det är bara att invänta "stormen" av köpare som vill ha en egen liten ängel att fostra och älska. Alla valparna är underbara, och puffarna har ljuvlig pälskvalitet och de nakna är riktigt bra nakna. Alla har också väldigt bra tandstatus, vilket är extra glädjande.

 

Bild 022

 

 


Dajm har flyttat!

2015-05-29 20:14 | 0 kommentarer

Nu har vår charmör Dajm hittat ett alldeles eget super-duper hem. Rebecca Fransson har tagit honom under sina vingar, och tillsammans med hunden Heike och katten Tengel ska Dajm nu bli Boråsare på heltid. Det var en av de där "one-in-a-moment-time" när Rebecca kom för att kika på honom, de föll båda pladask för varandra, och jag är jätteglad att älskade Dajm får detta aktiva hem. Tack snälla Rebecca för att du fastnade för vår härlige kille, jag önskar er alla lycka till framöver, och skickar massor av kramar till kramisen Dajm. Det blev väldigt tomt här när ni gått.....

 

Bild 026