Välkommen till Qigou's kennel + Tösa's kattuppfödning.

 

Namnet Qigou's [uttalas ki gáo's] och är egentligen två ord (Qi och Gou) som omskrivet från kinesiska betyder: "Underbara hundar", vilket är på pricken passande för just rasen Chinese Crested Dog.

Jag är diplomerad uppfödare, ubildad inom SKK och följer SKK:s rekommendationer. Har även genomgått särskild utbildning för rasen och godkänts vid prov av Chinese Crested Club. Mitt mål med uppfödningen är att leverera friska, sunda och glada valpar, hälsotestade samt följa rasstandard, men att de i första hand ska passa som familjehundar i vardagen.

Jag bor tillsammans med tre hundar (och fyra katter) strax utanför Borås i en liten ort som heter Gånghester. Hundarna och katterna bor och lever i bostaden vilket för mig är en självklarhet, och jag har dessutom privilegiet att arbeta hemifrån. Det innebär att det alltid är någon hemma hos dem och de lämnas ensamma endast korta stunder. Detta i sin tur medför att hundarna och katterna är naturligt trygga och sociala.

Ända sedan späda barnsben har djuren funnits i mitt liv tack vare att jag är delvis uppvuxen på lantgård. Jag jobbade i ungdomen som avbytare, djurvårdare samt veterinärbiträde för att nämna en del, och jag hade under många år uppfödning av raskatter. Men med åren sker förändringar, och när vi tvingades flytta från vår arrenderade gård, så hade jag inte längre möjlighet att bedriva kattuppfödning utan lade den vilande.

Att det sedan blev hundar var en lite av en tillfällighet, trots att jag sedan ungdomens arbete på lantgårdar, kennlar och hos veterinärer närt en dröm om att en dag ha egen kennel. 
Först köpte vi Penny vår collie, men då Penny alltid varit sällskaplig och älskat andra hundar, ville vi efter en tid skaffa henne en kompis. Men vi kunde inte tänka oss att ha ännu en stor hund, och letade runt tills vi hittade fram till kennel Lionheart och där fick syn på rasen Chinese Crested Dog. Då vi inte visste så mycket om rasen så bestämdes att jag kunde komma och titta på deras hundar och bekanta mig lite med rasen, trots att de just då inte hade några valpar till salu. Men väl där så fanns en liten virvelvind som de tänkt behålla i kenneln, men hon och jag föll pladask för varandra och helt plötsligt så fann jag mig körandes hem i sällskap med denna lilla 6-månaders Koka Kola som halvfoderhund.

Så det är hon som lade grunden till att intresset för hundavel tog fart. Första kullen fick hon hos Tove och Lasse, men sen har hon fortsatt att vara en toppenmamma som nu fått två kullar här hos oss. Och hon har det mest ljuvliga temperament man kan önska av en hund, och även valparna ärver detta överlag, vilket gläder oss mycket.

Vill här passa på att tacka Tove och Lasse (kennel Lionheart) för att jag fick förtroendet att den där dagen ta med mig Tara (Koka Kola), denna underbara lilla hund - fast det egentligen inte var planerat.
Tack också för all hjälp och stöd ni bistod med under Taras dräktighet och valpning.
HJÄRTLIGT TACK TILL ER BÅDA. 

Ett stort tack vill jag också rikta till Sara Karlsson (kennel Keeping Dreams) som varit till stöd och hjälp vid utställningar, samt med klippning av både Tara och valparna.
HJÄRTLIGT TACK. 

Även till Annica Hellman (Müslis kennel), vill jag rikta ett tack för alla goda råd, hämtade från din erfarenhet som mångårig uppfödare av Chinese Crested Dog. TACK. 

 

Min vilande kattuppfödning S*Tösa's har under 2016 återuppstartat, och den nya rasen jag satsar på är Devon Rex. Jag vill därför tacka uppfödare Marie Norbäck för förtroendet att sälja avelskatt till mig, samt många goda råd och tips gällande denna underbara ras. STORT TACK. 

Vill du veta mer om, och är intresserad av att köpa valp eller kattunge, så är du välkommen att ta kontakt enligt nedan.


Telefon: 033-291234

Mail: iren-arvidsson@telia.com

 

Bild 002