TESS

DSC03907 (2)  DSC00169 

Fennec's Calamithy Jane - kallas Tess.

Tess är uppfödd av Marie Norbäck i Göteborg, och jag såg henne på annons och föll som en fura. Omständigheterna var dock inte de rätta för att köpa katt just då, men jag åkte iaf och tittade på henne och de övriga syskonen för att lära lite mer om rasen. Det var så svårt att åka därifrån, och jag kunde inte glömma lilla Tess som bokstavligt talat krupit under skinnet på mig på den korta stund jag var där.

Omständigheterna ändrades efter lite drygt en månad, så nu skulle det passa med köp av katt, och döm om min förvåning när jag såg att lilla Tess fortfarande fanns till salu. Kastade mig på telefonen och nästan skrek till Marie att "katten är min, jag kan köpa henne nu" - och på den vägen är det.

Så i oktober 2015 flyttade hon hit, och har därefter gjort både mig, hundarna samt besökare till sina tjänare......

Tess har fått två kullar, men sista gången hade en placenta fastnat och orsakat en allvarlig livmoderinflammation, så vi tvingades akut kastrera henne. Ungarna i den kullen var alla (6st) stora och fina och hon födde upp och fostrade dem exemplariskt, trots detta. 

SNÖ

DSC03538  IMG_20191028_114848 (2)

 

CH S*Tösa's Snöbris - kallas Snö

Snö föddes i vår första Devon Rex kull, enda flickan i kullen och hon visade sig snart vara en riktig skönhet, så självklart fick hon stanna här hos oss som vår lilla "påläggskalv" i uppfödningen. Hon är inte bara vacker att se på - det är en ljuvlig liten dam som gärna vill krypa upp i knät och gosa, men hon kan också "ta sig ton" och göra små utfall mot fötter och ben när hon är på det humöret, för att inte tala om att inredningen ständigt undergår förändringar genom henne.    

Ja vi hade stora förhoppningar, men inte alltid livet tar den väg man önskat. Efter först en misslyckad dräktighet, och vid nästa försök ett komplicerat kejsarsnitt (där endast en unge överlevde), tvingades vi kastrera vår påläggskalv. Men hon stannar ändå hos oss som knävärmare, "lektant" och barnafostrare för andras kullar när det blir aktuellt. 

 .

TISTEL

IMG_20191021_134701  IMG_20191111_132038 (2)

 

  CH S*Tösa's Tistelfjun - kallas Tistel 

Tistel föddes den 3/7-18 i vår andra kull med Devons. Efter 5 ungar så trodde jag det var klart, och inte hade det kommit någon blå hona som jag hade hoppats mycket på. Men döm om min förvåning när det efter drygt 1.5 timme kom ytterligare en unge - just den blå hona som jag så gärna ville ha. Stor och livlig trots den sena ankomsten var hon, och under uppväxten så visade det sig att hon även utvecklades till en ljuvligt vacker liten tjej. Mjuk och go i sättet och en härligt småkrullig och vågig päls har hon. 

LUUKI

Luuki på balkong aug 2021 (2)  DSC00387

 

S*Staypawsitive Qiuet Grove of Brage - kallas Luuki.

Född den 16 augusti 2019, inköpt från Katarina Gustavsson och är avsedd för avel till mina egna honor i huvudsak. Han är B-blod och en pigg och glad kille med många goda kvalitéer. Vi hoppas mycket på honom för kommande kullar i framtiden. Han är placerad som foderkatt hos Annie, och han fann sig tillrätta på bara några timmar efter en resa på tråkiga 45 mil där han "sjöng serenader" för oss under 3/4 av resan. Vi ser fram emot att följa honom under hans uppväxt och kommande avelsarbete.

Nu är Luuki far till 5 kattungar, och vi är väldigt nöjda med dessa ljuvliga krabater, och de är "pappa upp i dan". Vi ser fram emot fler avkommor efter honom framöver.